Ich bin ein Berliner

Fan ta er som inte läser vartenda ord och kollar noga på alla bilder och länkar för det här inlägget tog säkert 4-5 timmar att göra, sammanlagt! Enjoy.. ;)


Ich bin ein Berliner
. Dag för dag. "So comes it here"...
 
SÖNDAG: Avresa, ankomst och kroghäng ("Franken" was the shit!)
Vi lämnade ett ösregnigt Sverige och efter en timmes flygresa landade vi i utkanten av Berlin. Och det var en lättnad kan jag säga för jag är uppenbarligen flygrädd. Iallafall med ett gäng fjortisar bakom mig som sitter och skriker i luftgroparna. Inte för att groparna var så många (typ en) men det räckte för att jag skulle bli nojig och få handsvett. Fisens lillasyster, Frida, mötte oss på flygplatsen och vi fick uppleva Tysklands avancerade kollektivtrafik. Efter många byten kom vi fram till huset på Spanische allee i Schlachtensee och fick träffa Dauko (Fridas kompis).
Området var riktigt mysigt, lummigt och lite sömnigt. Och en massa maffiga hus.

Vi dumpade våra väskor och tog pendeln inåt stan. Jag envisades med att upprepa namnen på stationerna. Vid Rathaus Steglitz hoppade vi av och efter mycket letande efter något billigt ställe att käka på hamnade vi på Subway. Väldigt tyskt, inte. ;)

Vi drog vidare för att leta upp nån go krog. Efter mycket letande och en massa graffiti-fotograferande hamnade vi på någon rockpub, Franken, i Westkreuz. Hade jag haft mer tid i Berlin hade jag definitivt hängt här mer. Jag älskade musiken och bilderna/målningarna/inredningen.
Dessutom plockade vi på oss en massa roliga flyers på klubben SO36. Jag tänkte använda dem till min tavla.

   
Regnigt Landvetter. Jakob Kaiser Platz var en av många hållplatser/stationer. Kartan användes flitigt.

   
Nikolassee station. Min sovplats. Och en massa graffiti, denna bilden tagen på Westkreuz station.

  
Vi letade efter en lämplig pub, på vägen fotade vi...graffiti. ;) Frida visar hur nära tanten suttit på tåget några minuter innan. Sofia kollar sina bilder innan vi släcker lampan.MÅNDAG: Fem timmar Berlin-historia.
Uppe tidigt och en promenad till närmsta affär, Aldi. En sunkig barackbyggnad med Lidl-liknande varor och en tjurig kassörska. Efter frukosten bar det av in till västra Berlin där guiden James, från New Berlin, mötte upp oss och ett par andra turister. Han tog oss med till Pariser Platz. Där blev vår lilla grupp med ens större. James guidade oss i närmare fem timmar. Han visade historiska byggnader runt om i stan. Han var den bästa guiden jag någonsin mött. Det märktes att han brann för det här och han blandade fakta med egna åsikter och skämt/ironi. Turerna med New Berlin (som är en del av New Europe) har inget satt pris, istället får man själv avgöra vad man tyckte att turen var värd. Jag och Fisen gav 30 Euro ihop, medans andra lämnade småmynt vilket irriterade mig. Killen var påläst och grymt duktig. Han har släpat runt oss genom halva stan i fem timmar och folk ger honom lite växel?!

Vid ett tillfälle ställde han sig på en parkering och pratade på ett bra tag innan han sa; "Ni kanske undrar varför vi står på en sunkig parkering?..jo, det var nämligen här Hitler dog. Det var här han hade sin bunker". På ett sätt var det en besvikelse att en så pass historisk plats inte bevarats. Men samtidigt kan jag förstå att man röjt undan skiten. Att göra det till en grej hade förmodligen gjort det till en mötesplats för folk med jävligt skev syn på människor. En mötesplats för Hitler-entusiaster.

Checkpoint Charlie var för övrigt en besvikelse. Ruskigt turistigt.

Turen gick som följer;
Pariser Platz
The Brandenburg Gate
The Reichstag
The new Holocaust Memorial
The Site of Hitler’s Former Bunker
Luftwaffe HQ
The 17. June Memorial
The Berlin Wall
The Former SS Headquarters
Checkpoint Charlie
The Former Red Light District
Gendarmenmarkt
Bebelplatz
The Book Burning Memorial
The Old Royal Boulevard
Neue Wache
The TV Tower
Museum Island

Trötta, frusna och nöjda begav vi oss "hemåt". Där bjöd Frida på vegetariska, jättegoa, burgare och klyftpotatis. Hon hade dessutom köpt ett jättegott vin från Biomarkt (ekologisk affär). Det var som läsk! Och lika lättdrucket.
Några timmar senare sov vi som grisar!

   
Cloo!! Lummiga Schlachtensee. Sofia och jag är pepp på femtimmarspromenad i Berlin!

  
Brandenburger Tor. Guiden James. Och The new Holocaust Memorial.

   
Först såg det bara ut som ett vanligt hus med graffiti och klotter. På närmre håll ser man märken efter kriget. Berlinmuren och Museum Island.TISDAG: Marknad, kunglig falafel och Berlinmuren. +Natten vi helst glömmer.
Det bar av till den turkiska marknaden i Kreuzberg. Vi provade Turkish Delight och nått slags litet knyte med ris i bland annat. Sen blev vi vrålhungriga och försökte hitta falafelstället Dauko pratat om. Med hjälp av Frida och en, vid det här laget ganska sliten karta, hittade vi till slut "King of falafel". Och det var helt klart värt allt letande! Jag har aldrig käkat så god falafel i hela mitt liv! Falafeln jag brukar köpa här hemma är bara skit i jämförelse. 
Den lilla kvinnan som ägde stället(?) tillsammans med sin man lindade in ruccola, falafel, hummus, yoghurt och lite grönsaker i libabrödet, schweinigt gott! Här hemma får man ju bara massa vitkål och torr falafel. Ska ni till Berlin så är det fan här ni ska äta! Helst varje dag!

Med mat i magen drog vi till Berlinmuren, eller East Side Gallery som det kallas. Det blev många foton längs med den 1,3 km långa muren. Efter det värmde vi oss på ett litet café i Friedrichshain. De hade en massa olika varianter på varm choklad, jag testade en med kanel. Och jag garanterar att det kommer va kanel i min choklad i fortsättningen, att jag inte tänkt på det tidigare?!

Sen drog vi hem, tryckte i oss lite pizza och försökte ladda upp inför en utekväll. Ingen verkade speciellt pepp. Eller jo, det skulle vara Frida då haha. Först letade vi på nätet efter nått gött ställe och hittade ett par stycken och strax efter tolv drog vi ut.
Först missade vi bussen och fick gå till stationen. Alldeles för långsamt tydligen för när vi kom fram missade vi precis tåget också. Efter en lång kvart i kylan kom nästa tåg som tog oss in till stan. Men när vi skulle byta till U-bahn (=tunnelbana) hade dem slutat gå för dan. Istället irrade vi runt på Alexzanderplatz i hopp om att få tag i buss eller spårvagn.
Vi hamnade på en vagn till slut, brevid en grinig gubbe som tyckte att vi pratade för mycket. Han satt och halvsov men då och då sneglade han mot oss, suckade och smackade med munnen och gjorde gester. Är det något som tyskar stör sig extremt mycket på så är det när folk pratar i kollektivtrafiken?! Jäklar va tjuriga vissa blev.
Vi hoppade av vid vad som kändes som en random hållplats bara, någonstans i Friedrichshain. Vid det här laget hade det gått två timmar sen vi stack hemifrån och partyhumöret ville inte riktigt infinna sig.
Vi hittade inte stället vi skulle till istället blev det ostbågar och en vinare från närmsta kiosk och en lång väntan på vagnen som skulle ta oss tillbaka till Alexzanderplaz.
Vid tretiden lyckades vi hitta en buss som tog oss hela vägen till Spanische Alee. Och det var bara ren och skär tur. Bussresan tog en timme och vi roade oss med någon slags namnlek för att få tiden att gå.
Allt som allt hade vårt äventyr tagit fyra timmar från dörr till dörr. Det var så illa att jag till och med förträngt det redan nästa dag.

  
Sprit kunde man köpa vart som helst. Här i en liten kiosk nere i tunnelbanan. Turkiska marknaden. Skivaffär?! ;)

  
Fisen och Frida, bilden som fick oss att garva. Frida ser så skeptisk ut. Kartan kom fram när vi letade efter "King of falafel". Fisen tog också kort, närmare 700-800 bilder skulle jag tro!

  
Frida petar på TV-tornet. Kalle Anka-målning precis i slutet (?) av Berlinmuren. En av favoritmålningarna på muren var den röd-svarta med dragkedjan.

  

Fler favoriter...

  
Frida och Sofia precis vid starten på East side gallery. På andra sidan vägen var det någon som hjärtade Berlin. Sedan bar det av inåt Friedrichshain och jag fotade någon random butik. Jag är lagom pepp innan utgången. ;)


ONSDAG: Katedralen och Friedrichshain.
Lite sega efter nattens...resande tog vi det något lugnare under onsdagen. Vi kikade på Kaiser Wilhelm-katedralen vid Zoologischer Garten. Sen var tanken att vi skulle göra Friedrichshain. Eftersom vi hört så mycket om stadsdelen hade vi höga förväntningar. Jag hoppades på mysiga gator och massa graffiti och lite mer alternativa affärer. Men det kändes mest som en lång promenad längs Frankfurter Allee och ett evigt letande. Vi gick upp på tvärgator i hopp om att hitta "gömda" butiker. Vi hittade Puke Music och String tanga, haha. Sen gav vi oss in till Alexzanderplaz för att kolla läget mitt i city. Vi undvek butiker som ZARA, H&M och NewYorker och försökte hitta något lokalt istället. Men då bestod utbudet nästan enbart av tantkläder... 
Vrålhungriga hamnade vi inne på nån mataffär vid Zoo som var relativt stor. Där kladdade jag på en 3-litare Jack Daniel's och tallade väl lite på den gigantiska Vodka-flarran också.
Är det nått jag saknar med Berlin så är det billig och lättillgänglig alkohol, bland annat. ;)
Vi köpte med oss en massa gott hem och spenderade kvällen med att kolla på film uppkrupna på våra madrasser. Mys!

   
Katedralen. Och sedan Freidrichshain där Puke Music låg (sista bilden).


TORSDAG: Koncentrationslägret Sachsenhausen.
Upp tidigit och möta upp Louis från New Berlin utanför Dunkin' Donuts vid Zoologischer Garten. Och precis som James, tog han oss med till Pariser Platz. Han lämnade över oss i händerna på Paulo som skulle visa oss Sachsenhausen (bilder). (Paulo var för övrigt rätt snygg..).
Det blev nästan en timmes tågresa ut till Oranienburg och efter ett snabbt mellanmål på stationen gick vi ett par kilometer till koncentrationslägret, Sachsenhausen.
Jag trodde att jag skulle känna obehag av att gå runt på en plats där det hänt så mycket hemska saker. Men de flesta barackerna var borta. Fanns bara två kvar. Det var relativt små rum. Trevåningssängarna som männen sov i var smala och Paulo berättade att fångarna sov tre pers i vardera säng, alltså 9 pers/trevåningssäng?! De hade exakta tider då de fick gå på toaletten och äta. De fick dessutom bara gå på toaletten två gånger om dagen. Och dagligen blev någon ihjältrampad i kaoset när alla skyndade till toaletten.
Och om någon dog i samma säng under natten var man tvungen att ta med kroppen till uppräkningen. För fattades det någon när fångarna skulle räknas så sågs det som ett rymningsförsök. Vakterna tog snabbt reda på vilken barack, vilken säng och vem som delade den med den som gått bort under natten. Straffet för att inte ta med den döde till uppräkning var hängning.
Hängdes gjorde man mitt i barackområdet, så att alla skulle få se vad som hände med de som inte gjorde som det var bestämt. Och det var fångarna som fick utföra hängningen.
Sachsenhausen var inget dödsläger utan ett arbetsläger. Men det utesluter inte att flera tusen människor avrättades där. Vi fick se Station Z där de hade avrättat sovjetiska soldater på löpande band.

Det som gjorde störst intryck på mig var först grinden med den klassiska frasen "Arbeit macht frei". Men när vi gick ner i källaren i obduktionshuset(?) mådde jag illa. Sofia och Frida kände sig inte heller helt okej där nere. En trappa upp fick jag svar på något jag gått och funderat över under guidningen, nämligen om de gjorde något speciellt med folk som var tatuerade.
De som hade tatueringar dödades och tatueringen sparades antingen i en burk med någon slags vätska (alkohol?) eller så torkades skinnet.
Det är så svårt att försöka förstå hur sånna galningar tänker. Varför vill man spara torkat människoskinn..?
Man fick inte fota inne i byggnaderna, men för att ge er (som orkat läsa hela skiten) en bild av hur det såg ut där inne har jag letat upp några bilder. (Klicka här)

---

Tåget från Oranienburg gick hela vägen hem till Nikolassee. Vi spenderade resten av kvällen med att äta gott, se en film och tjöta i köket allihop.

  

Paolo (skägget) visar en översikt över lägret och pekar ut vilka byggnader vi kommer titta närmre på. Ett av många vakttorn. Ingången till sachsenhausen. "Arbeit macht frei"...vilken ironi...

   
Ingen idé att försöka rymma. Endast två baracker fanns bevarade, här inne trängdes hundratals män. Sista bilden..huset som gav oss the creeps. Jag mår illa bara jag tänker på det/ser bilden. För att se hur det såg ut inne i byggnaden, klicka här.


FREDAG: Hemresa och bagage på vift.
Flygresan hem, utan fjortisar som skrek, kändes mycket mer avslappnad. Eller ja, så avslappnad jag kunde bli med den där äckliga hiss-känslan när man lyfter och landar. Handsvett fick jag iallafall och det får jag aldrig annars.
Förgäves stod vi vid bandet och väntade på väskorna som aldrig kom. Fisen ringde lite senare på eftermiddan och berättade att våra väskor fastnat i Berlin. Borsett från tandborsten, mobilladdaren och usb-kabeln så saknade jag inte direkt nått.


Slutligen ett stort tack till Dauko som gav oss tak över huvet och Frida som hjälpte oss runt då och då!

P.S: Väskan hittade hem idag! D.S

 


Det kommer, det kommer

Jag är hemma igen, men inte min väska. Därför väntar jag med Berlin-inlägget till dess att min lilla usb-kabel hittat hem. Förhoppningsvis under helgen. Och förbered er på ett rekordlångt inlägg btw!

Püss, haj!

Nu bär det av till Berlin!Hej på ett tag!


Hittills..

...har jag hunnit med följande:

- Röjt undan. Inte för att det va så mycket att röja undan men ändå.
- Dammsugit. Bokstäverna Y och T råkade slinka ner när jag dammsög tangentbordet... Det var bara öppna påsen o rota bland allt katthår! Perfekt sysselsättning när man e dammallergiker.
- Diskat. Finns det nått tråkigare?? Damma kanske..
- Betalat (äckliga jävla massa) räkningar...
- Bokat biljett till Hoffmaestro & Chraa. Åh va jag ska dansa å svettas! ;)


Kvar på listan är..

- Duscha
- Hämta ut biljetten
- Kort promenad
- Lunch med Frugan
- Packa. Jag vet att jag svamlade om det redan i början på veckan. Men jag har inte kommit nån vart. 

Fick T-shirtpaketet idag; Mad Sin och Tiger Army (125:-!!). Och häromdan kom mitt linne, mossgrön tubtopp med leoprickar (20:-!!). Vad annars? Tradera is the shit. 


...?

Här vare dött idag, minst sagt. Skriver kanske några rader i helgen innan jag drar till BERLIN!


Som en damm som blivit sprängd                 
Springer du ut & letar kärleken                    
Du e för tuff för att dö                                   
Men för liten för att somna utan fyra armar 
Du plockar upp bitarna                                  
Vill ha ditt hjärta på plats igen                      
Du har inte gjort dig förtjänt                         
Du får längta än
                                             

Tysta Mari - Kärlek & Hat"Åh Björn..."

Just ja! Jag var ju ute på schtan med Fisen, Reb och N i lördags. Vi hamnade på Rockbaren och blev omringade av plugghästar...? Ett helt gäng med killar från olika platser i världen; USA, Palestina, Turkiet, Afrika...

Amerikanen var dryg så honom växlade jag inte många ord med. Joshua från Sydafrika var helt ok men drog bara en massa klyschiga repliker och så hade han fått för sig att svenskor är rasister? 
Och jag spenderade alldeles för mycket tid med att prata med killen från Istanbul. Mitt i alltihop blev han skitskum och sa att han inte tyckte om att jag pratade med killen brevid. Ok..?!
Jag fattade inte varför han inte tyckte det kändes nå bra. Men helt plötsligt kändes det allt annat än bra att snacka med honom. Så jag bad honom dra. Dessutom var jag less på att babbla engelska och lyssna på hans upprepningar.
Har jag nån gång nämnt att jag är svårflörtad? Haha..
Då och då drog jag med mig N genom lokalen för att kolla läget och komma bort från de där påträngande killarna. Vid ett tillfälle fastnade vi tydligen på bild. N går före mig i grönt linne.

 


På söndagen dumpade Frugan mig vid fyra och jag hade två sega timmar att döda på jobbet. Då gjorde jag denna som jag tejpat upp på "kontoret".
Väldigt kreativt! Väldigt fjortis!:

Björn Starrin aka Pölsa och nu även bröllopsfotograf. :)
Pölsas Scarface-konferens.This one's for you

På Crämens begäran kommer ett par nytagna bilder på läggan;


Rummet:

   
   
Kök:

   

Hall:

  
Badrum:

Det är så jävla fult så den skippar jag tills dess att jag lyckats pimpa det. ;)

"Packa-så-lite-som-möjligt"-skills

Ser ut att bli en ganska go vecka nu när jag gjort bort allt det tråkiga som tvätt m.m:

Tis: Packa och fixa inför Berlin-trippen. Det är nu mina packa-så-lite-som-möjligt-skills kommer till användning.
Ons + Tors: Jobba. :/
Fre: Lutar åt Kontiki, Rob Coffinshaker lirar. Vore ju synd att missa. Lika go röst som Cash.
Lör: Halloween-partaj hos S och Kotten.
Sön: Berlin! Sweet!
Wounds

No matter how I try to conceal     
I have a big stone in my chest     
A rift in my heart that I can't seal
Time passes by,                             
but this is the type of wound        
that will never heal, never heal   Raised Fist -
Wounds (lyssna)


 
Ta mig till Friedrichshain!

Glodde precis klart på "Public enemies". Jag vet inte riktigt vad jag hade gett den för betyg om jag verkligen hört varenda replik. Jag fick höja och sänka volymen hela tiden. Först var det för lågt och jag hörde inte ett ord och...orka spola tillbaka, nej. Sen blev det för högt när de började skjuta utav bara helvete och då var det bara att sänka volymen. Men visst, Johnny Depp är ju alltid snygg och jag tror jag greppade filmen på det stora hela. Men det är knappast en favorit.Har börjat kladda på tavlan och resultatet hittills = skit. Men så känner jag alltid i början. Den får växa fram helt enkelt och jag får acceptera att den inte kommer bli klar på en dag. En del tavlor har ju inte blivit helt klara förrän ett år senare.
Imorgon, eller idag snarare, ska jag hem till Soffipropp och planera lite inför trippen till Berlin. Den 25:e drar vi och jag har egentligen bara två önskemål och det är; Friedrichshain och Berlinmuren. Förhoppningsvis lockas Fisen också av bohemiska punkarkvarter. Ska läska henne med billig öl tänkte jag.
På torsdag ska Dannyboy följa med mig och köpa digitalkamera. Jag har väl inte råd egentligen men känner att jag måste ha en kamera nu när jag ska ut å resa. Om jag så ska leva på nudlar resten av året...
 

  Ramlat i trappan?

Idag mår jag rätt bra. Fick smärtstillande + nå annat piller av doktorn igår. För övrigt kändes det inte riktigt som att han trodde på min historia om att jag slagit mig på en spelning. När jag dessutom sa att det hände i torsdags, började han räkna dagarna på fingrarna. Och han frågade ett par gånger om det inte var nått mer jag undrade över eller ville ta upp när jag ändå var där.
Det var nästan som att han väntade på att jag skulle erkänna nån form av misshandel. När jag pratade med Crämen på kvällen sa hon att det var samma visa när hon vurpat med cykeln. Och så la hon till:
-Det var ju tur att du inte ramlat i trappan iallafall, för den skulle dom ju inte tro på.


Lyckades spela upp "Donnie Darko" igår faktiskt. Riktigt bra film och kanske inte så läskig som jag trott att den skulle va. Men den där kaninen (för att inte tala om rösten) var inte trevlig.


Tryck på kaninjäveln så får du se den in action...


Mammas tajming

Igår, när jag verkligen ville gråta, så kom det aldrig några tårar. De kom nu ikväll istället. Och mitt i gråten ringer mamma. Läskigt vilken tajming hon hade. Jag är nog ganska bra på att förtränga en del saker, precis som andra, genom att hålla mig sysselsatt.
Är man på bra humör är det enkelt att tro att man är likgiltig inför de jobbiga situationerna. Men när jag är ensam längre perioder så kommer just de där jobbiga ikapp. Och med ens så saknar jag det där vi hade som var bra. Saknar det som fan...


 

För övrigt blev det ingen "Donnie Darko" idag heller för xboxen vägrade acceptera formatet...igen. Så det fick bli "
Lars and the real girl" (och ostbågar). Helt absurd handling, jag sögs in i filmen med en gång och det är nog bland det...finaste? jag sett på länge.
"You grow up when you decide to do right. And not what's right for you, what's right for everybody. Even when it hurts."

Åh, den är så fiiin..

...min armbåge. :)

 

Jag har tråkigt idag, fast på ett skönt tråksätt. Sovit 11 timmar i sträck, glott på tv, lyssnat på Tysta Mari's nya platta ("
Junkie/Kärlek" är min nya favorit!)...


Det är tyst och kallt sen den dan               
Drar filten över mig och längtar tillbaks   
Du vet dom där nätterna när vi aldrig sov
Dom e lite ensammare när man inte e tvåFunderar på att gå och köpa ostbågar och bädda ner mig framför en film. Fast varje gång jag skriver att jag ska se film så blir det aldrig av. Har inte sett "Donnie Darko" ännu, får passa på innan det blir mörkt. ;S

Nu fick jag sms från Frugan som frågar om jag vilar och om jag ätit (glömmer det ibland). Tur att jag har nån som tjatar och påminner mig. Puss på dig gumman!

Wordpoop

Snacka om att jag ordbajsade inatt. Långt inlägg. Blir väl så när man är övertrött? Nån fylla kan jag inte skylla på iallafall, för det var snart en månad sedan sist. :)
Har ordbajsat lite med Crämen på msn också. Hon satt och kollade på IKEAs hemsida, visade ett soffbord hon ville ha.

Jag: susigt!
C: jupp fast jag vet inte om det passar till divan
Jag: vem? Pat?
C: haha diván
Jag: ahaa, hahaha
C: han läser
...
C: han tycker att du e trög
Jag: hade han också vart efter en sån smäll! Jag ska kicka hans äss


Nu är jag ledig fram till torsdag och jäklar va jag ska vila. Dessutom ska jag pallra mig in till doktorn på måndag (förhoppningsvis). Checka bulan, magen och få astmamedicin. Lika bra att samla på sig en hög med problem och ta allt på en å samma gång, eller hur? Iallafall för min del, gillar inte att gå till doktorn. Då går jag hellre till tandläkaren. För övrigt tror jag att det hade kunnat bli en hyfsad speedwayförare av mig. Ganska segt virke, haha.
Nu ska jag mysa ner mig i sängen och äta bakad potatis..kanske se nån go film.."Smala Sussie"?

P.S: Förresten lyssnade jag på skivan jag fick igår, bandet hette
Justin Zane. Inte riktigt min grej, men helt ok. Minns faktiskt inte vem som kom fram och gav mig skivan. De ser ju likadana ut hela gänget, haha. D.S

Öl i trollerna?!

Konstig men bra utekväll (dagen var också rätt skum). Jag har tagit det väldigt lugnt, knappt rört huvet i takt till Tysta Maris goa musik.

Det gör fortfarande ont i huvet, armbågen och knäna är blå, nacken värker, magen har gjort ont i över en vecka. Men jag mår så jäkla bra ändå, haha.

Kvällen; fika och sedan vidare till Sticky där jag satt och spana på sångaren i Tysta Mari (jäklar va spinkig han e?!) och Susanna trodde hon såg Dregen fram tills dess att snubben i fråga vände sig om (herregud, skaffa dig en egen stil istället för att kopiera en rakt av).
Sen blev det livemusik i form av Smash it up (go basist!) följt av en alldeles för kort spelning av Tysta Mari. Efter det blev jag utsatt för nån slags hångelattack och när Susanna ryckte in välte hon ut en hel öl över mig, resultatet; öl i trosorna..inte najs! Haha. Vi höll oss på avstånd från killen i HAJK-tishan resten av kvällen.
Sen försökte jag ragga åt Frugan, jag vet inte om jag var så smidig. Jag är kanske för rakt på sak och pinsam. Drog tag i honom och sa "Min kompis tycker att du är söt. Ni kan väl byta nummer?" och så föste jag ihop dem. Nummer blev bytta, själv gjorde jag allt för att undvika hans jobbiga polare som inte verka fatta att jag inte hade nått intresse av att prata med honom. För min del så var jag inte ute efter nått ragg, som vanligt (orkar inte ta fler "smällar", trivs rätt bra själv just nu). 
Vi gick en trappa upp och en kille drog tag i mig och började bugga utav bara helvete, tur att jag gått sån kurs så att jag hängde med i svängarna.
Nere i "Helvetet" fick jag en skiva av en pojke (han kan inte vart äldre än 18? 19?) med svart hår och kajal. Vet inte vad hans band hette men imorgon ska jag lyssna på plattan.
Mitt i allt det här träffade jag på M också. Konstigt hur något som hände för bara några veckor sedan kan kännas så avlägset.

Den där hångelattacken påminde mig om en grej som hände innan Raised Fist började spela i torsdags. En del killar tror att det är okej att göra vadsomhelst?! När en kille passerade bakom mig och samtidigt passar på att talla mig på häcken snea jag till ordentligt. Vänder mig om, han ber om ursäkt för att han trängt sig och tror att han ska lyckas komma undan. Men istället tar jag ett ordentligt tag om hans arm och säger; "Den där assgrab'en var INTE okej!". Det bästa av allt var att han blev så jäkla generad!
Det är min kropp och vem som får ta på den bestämmer bara jag själv.

Fryser som fan och klockan tolv ska jag va på jobbet, så jag borde nog krypa ner och försöka sova.

Tysta Mari ikväll!

Ikväll blir det spelning igen. Frugan har dessutom döpt om bandet till "Spinkiga Mari". Hon är så söt som följer med mig trots att hon inte har en aning om vad det är för band, haha.


Är man med i leken..!

Vi sa att vi skulle röja, på Raised Fist-spelningen, jag och Reb. Och det var precis vad vi gjorde. Jag tog det relativt lugnt där jag stod precis i mitten, på gränsen till moshpiten... Men som vanligt kunde jag inte hålla mig därifrån och tredje gången åkte jag på en jävla smäll så att jag flög som en vante och slog i bakhuvet i golvet. Hej hjärnskakning och armbågsfraktur?! Massa is på bulan och så in i publiken igen, något lugnare den här gången.
Reb föll två gånger och fick en armbåge i pannan (smällar man får ta när man står på kanten)... Men ingen av oss hängde läpp, istället satt vi och garvade åt våra bulor.

Fråga mig inte vad jag ska in i moshen och göra. Mer än kicken jag får av att inte ha kontroll så har jag inga bra anledningar. Lovar att ta det något lugnare i framtiden. Kanske rent av köra säkra kort - stå längst fram/på sidan/längre bak...?

Spelningen va go iaf..! Och jag lyckades hitta Oliver i folkmassan, det var kul!

"Gimmie gimmie gimmie..I need some more"

     
  
  
  
  
Bilder: Flickr.com


Idag har jag och Frugan suttit och glott på tatueringar. Jag har några nya idéer varav en redan är spikad. Jag vill ha en diamant på höger ringfinger. När jag letade efter bild hittade jag en förklaring till vad diamanten symboliserar och då kändes det ännu mer rätt.

"A diamond symbolizes immunity from destruction and ever-lasting protection in past life, present life, and future life." (WikiAnswers)

Jag vill gärna ha en tanke/mening bakom tatueringarna, precis som med den jag redan har. Det är inte många som vet vad den står för, ni kanske är max fem stycken..? :)

Idé nummer två är något större typ ett ankare eller en nyckel med banderoll med antingen Mor/Far eller "KMHJ".
Nummer tre är en annan variant på idé nummer två. T.ex en svala (vänster) och ett ankare (höger) på insidan av handlederna med samma text.
Alternativ fyra är att bygga på den jag redan har. Antingen neråt armen med en påfågelfjäder eller uppåt skulderbladet med en fågel...
Nu ska jag leta fram kläder till imorrn, hitta mitt pass...stoppa ner RF-biljetten i väskan och kanske krypa ner och se Donnie Darko. Haj haj!

 


Sweet!

Soffipropp ringde när jag var på väg hem och nån timme senare satt vi och bokade biljetter till Berlin. Vi drar i slutet på månaden, sweet! Hennes syrra bor där så boendet blir gratis. Passar min plånbok!
Oktober känns som en jävligt bra månad! Raised Fist, Tysta Mari, tatueringsplaner, Berlin...! Dyker säkert upp nått annat gött också. :)


Fullt ös

Sweet, jag kommer åka 1:a klass med X2000 i jul, tur och retur! Apnajs!
(Fast om jag måste släpa med mig kattskrället så blir det djurvagnen, men what the hell. Resan går ju fort!)
Ser faktiskt fram emot julen. Kan ju bero på att jag faktiskt får fira den med familjen i år, jämfört med de föregående åren. Fast julfirande med Pat funkade ju det med, haha.För övrigt blir det fullt ös nu i veckan, med extra långa jobbpass och ett par spelningar.
Mån-tis: Jobb..bajsi
Ons: Träffa Frugan, planera nästa tatuering. Kanske en piercing också?
Tors: Jobb + Raised Fist, hell yeah!
Fre: Tysta Mari, aight!
Lör: Jobb?
Sön: (Lucka i schemat, öppen för förslag)Någon som ska med på Tattoobåten i mars? Kröka, festa, kolla tatueringar/spelningar, shoppa(?) och framförallt fira mig som fyllt år vid det laget. ;)
Jag å Frugan tar en Deluxe-hytt, ni andra kan slagga under P-däck.