2011-01-30

make avatar


Imorgon smäller det! Jag hoppas verkligen att kroppen är lika pepp som jag då. För det är jävligt segt att gå på spelning när man e sjuk. Valde ut några av dom goaste låtarna, inte för att jag tror att nån kommer sitta och lyssna igenom dom.. Men ändå.
Låten längst ner har en grymt fin text...




 

 


 

2011-01-23



Det var den låten jag och Fisen gick runt och...sjöng? på hela kvällen. Dessutom kom jag på mig själv med att köra
Bert-moves och fortsatte med det ute på krogen sen. Handklapp och sen slappt hängande med armarna medans man rycker lite på axlarna i takt till musiken. ;)

Vi mötte upp Niklas på Stigbergstorget, i vanlig ordning. Någon timme senare drog Nightshift (med Oliver i spetsen) igång och Malin och Linnéa med sällskap dök upp. Kul som fasen hade vi och massa bilder blev det! Enjoy!


  
Double knockout. Jag och Niklas.
Lirarn som stod längst framme vid scenen och körde sina moves.

  
Malin och en lite creepy Linnéa, haha. Jag och Niklas odlade varsin mustasch.


Fisen och jag! Lyckades få med Malin, Linnéa och Niklas i bakgrunden också.

   
Fisen lyckades också odla fram en tjusig mustasch under kvällen.
Jag dansar tryckare med mig själv (händer alldeles för ofta?!). Malin.

  

  
Niklas hittade en polare. The Nighshift. Och en spontan pyramid.

  
Death valley surfers. Gruppbild!? Och DVS igen, röj!



Och här kommer bilden som av någon anledning fick Fisen att vika sig dubbel av skratt. Hon tyckte att jag påminde om ett marsvin.  Kinder och spretigt hår. Ser ni likheten?:


 



2011-01-20



Jag har så grymt goa vänner! Idag mötte jag upp Nina, köpte lite gott och glodde på "Helt hysteriskt" i flera timmar. Spolade tillbaka vissa scener och asgarvade. Alltid gillat den där serien. Det var den jag piggade upp mig med för några år sedan efter att ha spenderat ett dygn på tre olika akutmottagningar. Det var så jäkla skönt att komma hem då och bara mysa ner sig i soffan och garva så tårarna rann.



Någon timme efter att Nina åkt gjorde Reb ett hembesök med sin frisörutrustning. Jag visade henne en bild för att enklare kunna förklara hur jag hade tänkt mig den nya varianten på gamla frippan. Trodde inte att det skulle gå att få till frisyren alls så jag hade inga förhoppningar. Men R fixade det! Och nu har jag lugg igen och "musmattan" är liksom inbakad i resten av håret. Påminner en del om gamla frissen (bilden) jag körde med back in 2007. Jag är schweinigt nöjd! Hon är en klippa! Hon verkade nere när hon kom, men på något sätt lyckades jag pigga upp henne. Kändes bra!



Häromkvällen startade Crämen sin webcam och jag fattade först ingenting eftersom ingen var i bild. Men så dök Milou upp och jag blev så förvånad att jag åkte på en skrattattack. Men lyckades filma lite av det och försökte verkligen att inte sabba genom att asgarva. Jag älskar dagens teknik. Dom är långt borta..uppe i Lule och jag kan ändå se dem live! Älskart!


2011-01-19


Idag är jag lite loj...inte så uppåt som igår. Saknar min familj ovanligt mycket. 
Somnade vid 7 imorse efter mycket om och men. Och går man å lägger sig på morgonen vaknar man givetvis mitt på dagen, i det här fallet klockan två. Tanken var att jag skulle gå promenad och gymma idag. Men jag kommer inte iväg så istället har jag lyssnat på lite musik ur "Edward Scissorhands" och känner att kreativiteten kommer smygandes. Så ikväll ska jag bara pilla med roliga saker. Kanske rita klart bilden jag påbörjade för någon månad sedan? Eller skriva brev till mormor? Eller kanske göra nått smycke? Bäst att sätta fart!



Finaste filmmusiken någonsin, jag älskar den! Och den funkade fint till bilderna nedan;



make avatar



2011-01-18*



Nämen, se på fan! Malle-Balle har börjat videoblogga..hela 20 sekunder! Haha. Jag bjussar på den här, så får vi se om det blir mummel och alldeles för hög musik framöver. Just ja, funderar på om den där fula metal-klon jag gör på slutet ska bli "min grej"?!

2011-01-18


Här sitter jag å knaprar knäckemackor och kollar McGyver. Gick å la mig för typ en evighet sen, men låg mest och vred och vände på mig. Varvade idéer med roliga kreativa planer. Det är mycket som snurrar i huvet nu! Så mycket jag måste hinna med, ha råd med, uppleva..ah, ni fattar!

Så här kommer en lista, helt utan inbördes ordning:

- Så fort jag får lön ska jag boka min present till pappa, det blir en Speedway GP-biljett i vanlig ordning givetvis.
- Aggrolites kommer till schtaan och dom vill jag helst inte missa. Måste boka biljett!
- Till helgen lirar The Nightshift, sist jag såg dom var uppe i Avesta..för jätte längesen.
- BMTH är bara 13 dagar bort!
- Jag har frågat Reb om hon är redo för en utmaning; mitt hår. Nu ska vi bara hitta en lucka i hennes kalender.
- Snart ere dags att fylla år igen så jag har börjat planera lite. Och jag kan lova att det inte blir nån fjortisfylla i år, haha.
- Köpenhamn?! Vi måste bara hitta nån go spelning.
- Boka tatueringstid!
- Piercing?
- Tattoobåten?!
- Metal town/West coast riot!
- Leta upp nån go kurs?
- Hälsa på familjen ♥♥♥♥
- Måla/teckna/fota/skriva
- ..å Pats partaj!

...hur sjutton ska jag kunna varva ner med allt det här goa i hövvet?! Jag försökte verkligen sova, men inte ens Novas spinnande fick mig att somna. Där låg hon med framtassarna på vardera sida om min hals och sin haka mot min kind och spann mig i örat...förgäves.

make avatar



2011-01-17



gif animator
Foto: Lillebror
Pappa och jag uppe i Avesta. Muppar bägge två, haha!


Å så en gemensam favoritlåt från när jag va liten. Pappa körde sitt band i bilstereon när det bar av till Dalarna och jag lirade gitarr på bilbältet och sjöng "a-how-how-how-how!!";



2011-01-16

Igår blev det bowling! Och jävlar va jag va kass...första halvtimmen. Men sen vände det och jag levererade både en och tre strike'ar! Jag och Issa lirade mot Frugan och Frida. Dom två sistnämnda måste ha tränat i smyg för det gick lite för bra. Jag däremot slog nog något slags rekord i antal totalmissar. Rännarännaränna... Men jag tog igen det på slutet. Nästa gång ska jag va grym redan från start!

Sen slaskade vi iväg till Dancing Dingo (yes pappa, det var där Leigh tömde baren för några år sen). Där mötte vi upp Reb och hennes gäng som inte gjorde annat än att dansa hela natten. Jag och Issa satte oss vid ett bord och Reb dansade förbi. En förvirrad kille kom fram och svamlade om att "Snövit var här och buggade" och syftade på Reb. Sen tittade han på mig och sa "Och där sitter du med din tuppkam..!" och sen på Issa "..och du med dina hassel..din hassel..hassel".

Jag hade med mig kameran. Men det blev bara några få kort och en film, sen dog batteriet..som vanligt. Jag glömmer alltid bort att ladda!



  
Vinnarna och...förlorarna.
Ser ut som att jag e "bakki flötet" och Issa är min personliga assistent, haha.

   
Jag väljer klot och lägger sen allt fokus på att försöka undvika rännan.
Frugan e nöjd med sin prestation. Och Frida har greppat en...vattenmelon?

 

 
Issa visar upp den heta bowlingtrenden.


Det här var vad jag och Issa höll på med när Frugan och Frida roade sig med att spöa oss:
(Svårt att se, men vi stampar till musiken. Tur att någon är lika lättroad som jag).



Å så givetvis Millencolins gamla godig:


2011-01-15



Okej, riktigt så hårt lär vi inte röja ikväll (..eller?!). Men kul ska det bli! Ledig helg och inga bekymmer i världen!

Igår gjorde jag dessutom ALLT som behövde göras; tvättade, städade, diskade, gymmade, lagade massa mat och fyllde frysen med lunchlådor. Allt bara för att kunna fokusera på lite roligare saker dom fem dagar jag har kvar på min ledighet.
Idag sov jag ut ordentligt, käkade brakfrukost med Nova spinnandes på magen. Tanken var att jag skulle ta en sväng till gymmet idag med, men så fastnade jag framför TV:n och uppföljaren till dokumentären "
Det svåra livet". "Leva livet" kan ni se på SVT Play (klicka här).
Vet inte varför jag fastnar i sånna här dokumentärer, med tanke på att jag gärna flyr verkligheten. Men dom är grymt bra, speciellt Mods-triologin.


- Hur många gånger har jag dött?
- Tre gånger hittills!

Knark e bajs! (minns ni den kampanjen?)


2011-01-13



Jag har mått så jävla bra. Så grymt jävla bra. Tills nu. Vad hände?! Vart kom deppet ifrån? Varför sitter jag här med en känsla av att allt håller på att rinna mig ur händerna när det faktiskt inte är så...
Nu blir det fullt fokus på träningen, för såhär kan jag inte ha det. Jag är ledig 6 dagar framöver så jag har massa tid att träna, fila på nåt slags CV, leta kurser, sy, måla, fota, skriva, bowla, supa, gå på spelning, ha filmkvällar m.m. Jag ska göra allt annat än deppa!

Jag har snöat in på Distillers igen. Låten "The hunger" ger mig gåshud över hela kroppen, varje gång jag hör den.


2011-01-12



Nu är jag less på att halka runt i snön och plaska i slask. Jag vill ha sommar, sol, kall bärs, bad och spelningar, sena ljumna ljusa kvällar och bara slappa i nån park. Gimmie, gimmie, gimmie!

Hittade för övrigt en gammal favoritlåt idag, därav citatet ovan! David Gray's "Sail away". Grymt fin är den!



Sista timmarna på jobbet gick fort. Under tiden som jag fixade batteribyte åt en kund berättade hon att hennes armbandsur stannat samma morgon som hennes pappa gått bort. Hon va inte den som trodde på det onaturliga, men kunde samtidigt inte låta bli. En fredag, den 13:e givetvis, hade de fått veta att det inte gick att bota pappans cancer. Jag blev nyfiken och frågade henne om hon märkt av något mer som verat konstigt.
När hon och hennes fyra syskon åkt till bårhuset för ett sista farväl hade ett litet maskrosfrö letat sig in i lokalen och cirklat runt ovanför hans ansikte där han låg i den öppna kistan. Och under hela begravningen hade regnet öst ner, men efter ceremonin sken solen igen.
Ni får tro vad ni vill, men jag tror fan att han finns kvar hos henne och hennes syskon. Fint är det i vilket fall...




Foto: Lillebror


2011-01-07


Against all authority får stå för rubriken eftersom jag inte pallar att leta upp nån mer passande just nu.

Jag vet inte vad ni gör? Kanske sover ni eller är ute å super? Själv manglar jag på med musik och har dessutom mitt i alltihop lyckats klippa och sy till den nya tishan (storlek L) till en hyfsad klänning. And yes, jag fick MVG i syslöjd, hehe. Det är bara lite finlir kvar, sen är den klar.



I mitt musikmanglande och letande kom jag över en schweinigt go NOFX-cover. Deras "Linoleum" i en lite råare version. * tummen upp *


2011-01-06



Äntligen har jag fått tag i lite Defiance-låtar (tack Pat)! Jävlar va goa dom är!
Deras Myspace hittar ni
här.


2011-01-03


Bild: Privat  Citat: Rancid -
Corazon de oro



Det blir ett privat inlägg, ni som har lösenord loggar in här!




2011-01-01


Vad passar bättre än att inleda det nya året med en liten sammanfattning av 2010...


- Pappa fyllde 60. Jag åkte upp för att va med å fira.
- Fisen lyckades få med mig till Friskis & Svettis och jag skaffade mig mitt första gymkort.
- Bokade tatueringstid med Frugan hos Kalle S på RebTa2s.


- Efter påtryckningar från M drog jag på NEMAS spelning. Lärde känna Niklas och Warren. Och dansade tremannatryckare.
- Träffade Linda och hennes lilla Gazton för en fika.
- Tog en after work med Fisen, M + polare på Kellys där vi testade lite olika drinkar.
- Gick på Mad Sin med Oliver och hans polare.

   



-"Jobbtrippen från helvetet", Åkte hemifrån fem på morgonen och kom hem vid tolv på natten.
-"Födelsedagsfyllan from hell"; whisky på tom mage, minnesluckor, spya, fylle-sms, "the walk of shame" genom hela jävla Sticky. Första och sista gången jag blir utslängd från krogen.
- Vi gick på jobbjippo där det delades ut diverse priser.
- Sticky-kväll med M. Jag envisades med att knappt dricka alls och hade grymt kul ändå.
- Spökvandring m. Fisen.

  



- Drog upp till Dalarna och Väsby en sväng för att umgås med familjen.
- Grillparty på Eketrä hos Kotten & Sara.
- Åkte motorcykel med Rickard. Så jäkla kul!
- Fisen hade vernisage, Reb klippte mig, teaterbesök, häng på Andra Lång och sedan vidare till Rockbaren - allt på en och samma dag. Dessutom skaffade jag mig lite bra karma genom att hjälpa en full tjej att komma hem efter att hon däckat på fel spårvagn.
- Det blev fika och bio med Frugan som kommit hem från Branäs.
- Restaurangbesök och Rockbaren med Therese.

  


 
- Jag och Frugan drog till RebTa2s för att bli köttade. Samma kväll lirade Street dogs och NEMAS på Henriksberg och jag stod och diskuterade med Tobe Bean III att Street dogs borde turnera ihop med Aggrolites. (Läs inlägget om spelningen här).
- Mamma och pappa hälsade på några dagar. Pappa, jag och Mattias gick på speedway gp i vanlig ordning.
- Jag hängde på Kings Head med Reb, Fisen, Matti och Anders. Vi var en grym kombo med skön humor!

  
  
 



- Hängde utanför Ullevi med Niklas när Green Day lirade.
- Röjde på Sticky med Fisen, Reb och Ida. En av de få gångerna jag faktsikt hade kameran med mig ut.
- Jag gick på Koffin Kats på Henriksberg med Therese och hennes brorsa.
- West Coast Riot med Therese, Niklas, Philip och TommyGun. Sista Sekunden stod för den goaste spelningen.
- Tog världens minsta flyg upp till Lule för lite kvalitetstid med Cammi och Patti. Firade midsommar med bastubad, mygg och luftgevär.

 
  
  
  
  




- Leon fyllde 4 år.
- Åkte motorcykel med Rickard, följde med ut till hans mamma för att bada i pool.
- Badade i Askim med Reb och gänget. Tanken var att bli lite fräscht brunbrända till kvällens utgång. Vi blev knallröda och fick oss ett gott skratt. Rockbaren med Fisen, Rickard, Glenn och M.
- Favoritkusinen med familj hälsade på i stan och det blev en sväng på Liseberg.
- Mera bad, annat sällskap; Therese med familj (min Cornelia!).
- Kotten & Sara ordnade maskerad/avskedspartaj på Eketrä.
- Såg Häckner på Liseberg med M.
- After work på Rockbaren med Therese, Vivvi och Jessica.
- Förfest hemma hos Mackan med Coffe och M. Mackan offrade en LP-platta som M värmde i ugnen och formade till en skål. Den står fortfarande på min sideboard, signad och full med CD-skivor. Sedan gjorde vi stan. Både Henriksberg, Burger King och Sticky. 
- Cammi och Patti på besök i schtaan.
- Semester i Dalarna med familjen.

  
  
  
  



- Kulturkalaset; NEMAS med Niklas, Amanda Jenssen och Teddybears med Frugan, Tess, Ellen och Nora.
- After work med Therese och Malin.
- Tre bortgångar på en och samma vecka...
- Minigolf och strosande i stan med M.





- Till Väsby/Dalarna. Såg Leigh Adams köra för sista gången på Avesta motorstadion. 
- Begravning...
- Påbörjade silversmideskursen.
- Jonas hjälpte mig att hämta sista grejerna hos Daniel (det var väl på tiden?! haha).
- Hängde i repan med M, hjälpte till att fixa trummorna.
- Gick på bokmässa med Nina och Gemma. På kvällen blev det Sticky med Nina, Andrew + polare, M, Coffe och Mackan. Fick sällskap hemåt av dom goaste grannarna jag nånsin haft här i Gbg.





- Utgång med Niklas.
- Volbeat på Scandinavium med hela gänget.
- Fest hos Reb, med jultema.
- Krigszon på jobbet...
- Metalquiz med Alb & M.
- Utgång med Nina, det blev både Henkan och Sticky. Träffade Andreas och terrade Ägget litegrann.

 



- NEMAS sista spelning. Hade grymt kul med Coffe och Mackan!
- Födelsedagspartaj hos Nina.
- Var för snäll, som vanligt, och stekte pannkakor till en sjuk M.
- Raised Fist på Sticky; trångt å jävligt. Men rätt gött ändå!
- Åkte Hjulet med Frugan.
- Åkte hem till Väsby en sväng.
- Cammi och Patti skaffade sig vuxenpoäng när lilla Milou föddes.

 
  



- Träffade Fisen för första gången på länge. Vi hade mycket att prata om.
- Gogol Bordello lirade på Trägårn och jag släpade med mig Nina.
- Favoritkusinen fick en liten son!
- Roky Erickson (första bilden) på Trägårn. Nina och Andrew haka på och jag sprang på Hans, han är alltid lika galen. :)
- Åkte hem tilll familjen för att fira jul.
- Hälsade på favoritkusinerna som allihop var samlade i Bålsta.
- Var barnvakt åt Leon för första gången. Det var mysigt!
- Nyår på Henriksberg med Niklas, Warren, Malin m.fl. Oliver va också där, honom har jag inte träffat sen Mad Sin-giget. Jag hade schweinigt kul!

  

Nyår:
   



Tolvslaget på Henriksbergs takterrass
(Warren, Niklas och Malin)



Även om 2010 började bra, så var andra halvan riktigt pissigt tung och jobbig. Men nu är det 2011 och nu finns det fan bara en väg och det är upp!  Det gäller oss allihop! Och när jag väl är där uppe på toppen med er ska jag aldrig halka ner igen.


Woop woop!