2011-10-30



Lady GaGa - Judas



Äntligen lyckades jag hitta orken att byta över till nya mobilen. Den har ju bara legat i kartongen i typ två veckor nu. ;) Idag har jag lagt in massa musik, bytt ringsignal till "Eyeless" med Bring me the horizon och lagt in bakgrundsbild (ja, självklart är det Norman Reedus). Testade att ringa pappa också, han var mycket nöjd över att han faktiskt kunde höra vad jag sa numera. Förra mobilen hade nog åkt i golvet en gång för mycket, för folk klagade konstant på att jag hördes dåligt. Men nu ska jag alltså kunna prata i tele utan att behöva skrika/upprepa mig.


2011-10-28


Sid Vicious dikt "Nancy"


Har precis läst ut Deborah Spungens bok "Inte som andra döttrar". Boken som berättar allt om Nancys liv och död. Komplikationerna vid födseln, det ständigt skrikande barnet som inte tyckte om beröring, föräldrarnas jakt på hjälp inom psykiatrin, Nancys sätt att få resterande familjemedlemmar att trippa på tå, drogmissbruk, önskan om ett normalt liv, hennes musikintresse, tiden med Sid, hennes övertygan om att hon skulle dö innan sin 21-årsdag...

En jobbig berättelse att ta sig igenom, men helt klart värt det!


Nancy Spungen


2011-10-25



Timber Timbre - Do I have power



Hey! Jag är på semester...från mig själv. Det är iallafall så det känns. Dag två på piller och jag är mest bara trött och känner mig febrig med molande huvudvärk. Lite skakis också. Jag hoppas det förblir den här lightvarianten av biverkningar, för då pallar jag nog att jobba som vanligt. Det är planen, har alltid varit planen. Att funka som vanligt.

Semester alltså. Ingen ångest, ingen oro. Tankarna finns kvar men jag tar dem med en axelryckning. Skönt och skumt på samma gång. Och ni som visar att ni finns till hands ska veta att jag inte klarat mig utan er. ♥
Idag kom Malin förbi några timmar å hängde med mig i soffan. Skönt med sällskap. Jag slängde ihop varsin hallonsmoothie och vi prata om allt möjligt.



2011-10-23


Timber Timbre - Back water


Fan va helgen går fort när jag inte vill att det ska bli måndag. För då, alldeles strax, börjar mitt "nya liv". Och till en början ser det inte så jävla ljust ut, vilket skrämmer mig. Men hjälper det i längden så kan det vara värt ett par kämpiga veckor? Önskar bara att jag hade någon på stand by här hemma om det skulle krisa för jag vet inte om ensam är så jävla stark alltid.


2011-10-19



Social Distortion - Machine gun blues


Åh, satan va jag vill spola tillbaka tiden några månader. Vara tillbaka på Le Trianon i Paris och se Social Distortion igen... Fruktansvärt svettig, men otroligt lycklig! "Machine gun blues" inledde för övrigt senaste avsnittet av Sons of anarchy, därav nostalgin. Och för er som följer SoA vill jag bara vädra en grej som jag tänkt på sedan säsong ett; Jag hatar Clay! Han är inte bara elak..han är ful också. Noll sympati för den mannen. Juice och Ope däremot har mitt fulla stöd, haha.

Det är fullt ös medvetslös på verklighetsflyktsfronten just nu. Glor på film efter film efter serie efter film. På kort tid har jag manglat igenom följande:
- Säsong 1+2 av The real L word
- Black swan (skitskum)
- Boondock Saints 1+2
- Gnomeo & Julia (kattskrället diggade dom små tomtarna)
- Dinner for schmucks
- Friends with benefits
- Coco Chanel
- x antal avsnitt av SoA...
- ..och säsongspremiären av The walking dead
När jag inte glor på film plöjer jag igenom boken om
Nancy Spungen, "Inte som andra döttrar". Grymt bra är den!

  
Jag äter chirre med min "strong hand" (ni har väl sett Scary movie?!). Tiggarn sitter å glor, som vanligt. Hon är söt, men hon får inget. För då blire kattkräks på min nya dyra matta och det gillar jag inte.

Whit i "The real L word". Skulle jag nånsin bli bi eller lebb så tar jag planet till LA och raggar upp den där bruden, haha. Jag tror vi hade kommit rätt bra överens.


Igår dök den upp igen...den dubbla regnbågen. Jag tog en bild och Anton googlade vad det betydde; "According to Feng Shui writer Lillian Too, a double rainbow is a sign from the cosmic Universe that you are about to have something great fall into your lap, and that one good thing will lead to another." Bring it on!


Jävligt kluven inför morgondagen. Men vi får se vad som händer den här gången... Femte gången gillt?

2011-10-17



Johnny Cash - I see a drakness



Säsong två av The walking dead drog igång igår kväll i USA. Så det blev raka vägen hem efter jobbet idag för att ladda ner avsnittet. Och jag lovar er, det är ingen mjukstart. Helvete, jag hade ju gjort mackor och varm choklad men det blev inte mycket äta. Eddie Izzard hade rätt; Det går inte att äta när det är spännande! ...och speciellt inte om man dessutom måste hålla för ögonen emellanåt. Inte för att det hjälpte direkt, jag hörde ju fortfarande zombieflåsandet genom stereon.
Jag kommer förmodligen va lagom mörkrädd inatt, men det är värt det. Serien är grym! (Och min babe är med!)

Bara trailern ger mig rysningar och gåshud...skräckblandad förtjusning kallas det visst!



För övrigt är det massa uppochner i humöret och med sovandet. Ibland däckar jag medsamma, andra nätter kan jag ligga vaken hur länge som helst och grubbla järnet å ha ångest. Men! På torsdag ska jag göra mitt bästa för att det ska bli en ändring på skiten framöver!  

2011-10-12



Tysta Mari - Vem har min rygg?


Vet ni, jag känner mig som en junkie. Eller en alkis. Eller vemsomhelst som väljer att förneka att något är fel och att jag är i behov av hjälp. Jag har riktiga guldklimpar till vänner (ingen nämnd, ingen glömd) som orkar lyssna och orkar försöka få mig att inse att det är hjälp jag behöver. Jag lovar guld och gröna skogar, att jag ska ta tag i skiten redan dagen därpå (men helst nästa vecka). Och det känns som ett stort svek varenda gång jag inte orkar ta tag i det.

Jag håller alltid det jag lovat, utom just i det här fallet. För jag tänker att visst jag mår skit, men det går ju alltid över. Förr eller senare. Och det finns dom som har det mycket värre än jag... Men samtidigt inser jag att jag alltid hamnar där igen, på botten. ”Jag orkar inte leva, men vill inte dö”-känslan infinner sig alltför ofta nuförtiden. Och vad gör jag då? Jo, under den här depressionen jobbar jag arslet av mig för att slippa vara ledig och därigenom slippa tänka. Lite sundare flykt än de tidigare som varit stora mängder alkohol och några onödiga moshpits (väldigt destruktivt).

Den här gången har jag dessutom hållit mig för mig själv för att inte dra in andra i min skit. Men jag tappade bort några av er pga det och det var inte tanken. Förlåt.

Idag har jag, motvilligt, varit ledig från jobbet. Jag passade på att sova ut, men jag är ändå inte ett dugg pigg. Det slog mig att jag nog inte är fysiskt trött, utan snarare psykiskt. Tröttheten till trots så tog jag mig iaf ut på krogen i fredags. Förvånansvärt pigg och pepp och utan att känna av 6 dagars jobb. Jag kände mig ovanligt lugn, tillfreds och trygg. Måste varit sällskapet :) Det vart en lyckad kväll!


  
Jag å Niklas tog en massa kort, haha.


  
Jag hade med mig en mandarin i väskan och gjorde en elefant. Det var inte alla som fattade att det var en elefant och Warren slängde ner den på golvet och stampade på den. Så gick det med det partytricket!
Niklas och Warren...och nåt random skägg.

Jag och födelsedagsbarnet Malin!


 


2011-10-01



White Lies - Farewell to the fairground


På Malins begäran kommer en, något motvillig, uppdatering. ;) 
Förra veckan blev det en sväng till Väsby för att träffa familjen. Jag och syrran släpade med oss Leon till Aquaria (en mindre variant av Universeum).  


♥ Finaste! ♥
   
 


 

Senare på eftermiddan blev det en liten shoppingtur med mamma. Vi sprang ofta på stan förut, letade nya inredningsbutiker och irrade runt hela dagar. Denna gången letade vi upp Casa Canela som säljer handgjorda jättefina prylar från Mexico. Fanns hur mycket som helst att titta på och ägaren var hur go som helst! Vi svängde in i en tygaffär också och fick tag i ett jättefint tyg i pälsimitation. Så nu har jag sytt ett par soffkuddar.
Köpte favoritparfymen också, Diesel: Fuel for life... Jag har blivit en riktig shopaholic! Skämmes! ;) 


  
"Milagros" från Casa Canela, ca 250-350:-/st. Helt såld på mexikanskt just nu.
Fick en till Madonna från mammas samling! ♥


På kvällen blev det fredagsmys med mamma och pappa; pizza, TV och tända ljus. Men pappa lämnade oss när vi började googla på snygga killar, haha! Sen snöade vi in på gammal musik som hon brukade spela när jag va liten. Hittade en hel del på Spotify som givetvis hamnade i min nostalgilista.

 
Min babe: Norman Reedus. Mammas babe: Jonathan Ryhs Meyers.


På lördagen blev det en sväng till mormor och hennes söta katt Kajsa. Men jag var så upptagen med att fika nybakt sockerkaka och prata så jag glömde fota...som vanligt. Det blev en runda på IKEA också och Barkaby Outlet där passade jag på att köpa en film och en bok.

Fan vet hur många gånger jag sett filmhelvetet nu, haha. Såg den senast igår kväll med Malin, knaprade ost å kex och sänkte en varsin bärs. Ett stort tack till dig Malin, för att du plockade upp mig å Ludde utanför IKEA igår ;) Och ett ännu större tack för kattvakten! ♥ 

Igår mötte jag upp Camilla och lilla Milou vid hållplatsen. Vilken lycka att få träffa dom bägge två igen, på ett å samma år! Annars ses vi ju inte mer än en gång om året. Milou är så otroligt söt, glad och social! Saknar er redan! ♥ (Givetvis glömde jag ju helt bort kameran igår med..får sno någon bild från dig sen Crämertz!)
 
Var som sagt på IKEA en snabb sväng igår. Köpte fårskinn som jag pimpade pianopallen med imorse.


Köpte en jättefin tröja igår också. Å så nätshoppade jag lite parfymer och hårgrejs. Haha, får nog skaffa mig en sugar dad snart för mina pengar försvinner i en rasande fart just nu. Nä, nu får det räcka med blogg-uppdatering på ett tag, nu ska jag pyssla med nå annat och trycka i mig Dregen-Polly.

   


P.S: Jag har gjort en deal med pappa. Jag ska tjacka hans gamla mobil! Men sen är det köpstopp! Eller, jag ska bara beställa en madonna också, men sen är det köpstopp..! ;) Kan hända att jag råkat boka en biljett till The Bronx + Mariachi El Bronx + Tim Kasher just precis också. Men NU är det stopp.  

Olé!